Mental coaching; een boost in je sportieve / persoonlijke ontwikkeling!11150657914_0d86803552_o

Talenten & Sporters

Je hebt een droom en je probeert die droom tot werkelijkheid te laten komen. Soms kunnen (faal)angsten, onzekerheid, sombere gevoelens, conflicten of andere problemen je in de weg staan om als sporter fysiek en mentaal verder te ontwikkelen. Mentale training helpt je problemen op te lossen en de baas te worden. Verder begeleidt de mental coach talenten in hun persoonlijke groei onder andere door het aanleren van mentale vaardigheden.

Filosofie

Er wordt gewerkt vanuit de waardering voor de unieke persoon achter het talent die er alles voor over heeft om zijn of haar doelen te bereiken. De kracht ligt in de persoonlijke benadering. Er wordt gekozen voor een persoonlijke begeleiding afgestemd op de specifieke wensen. Dit helpt om op een hoger en plezieriger niveau te gaan functioneren.

Investeer in jezelf en functioneer optimaal doordat je lekker in je vel zit. Je kunt alleen goed in je vel zitten wanneer ook je omgeving, zoals familie en je werk of school, er positief voor je is. De interactie met je omgeving wordt vaak onderschat. Doordat ik vanaf mijn jeugd veel heb paardgereden en aan wedstrijden heb deelgenomen, ben ik ervaringsdeskundige geworden. Mijn begeleiding biedt het totaal pakket vanaf de basis tot wedstrijdniveau. Verbeteren van rijvaardigheden, trainingsopbouw, wedstrijdvoorbereiding en mental coaching.

De laatste 15 jaar houd ik me bezig met het trainen en begeleiden van jonge ruiters en amazones. Het plezier dat
zij ervaren in hun sport, doordat ze zich rijkunstig verbeteren en mentale vaardigheden eigen hebben gemaakt,
motiveert mij om hen te begeleiden.

Privacy3706978213_a189fe8386_o

Het is een feit dat bij mentale begeleiding, positieve samenwerking tussen de coach en de klant erg belangrijk is. Ik werk daarom op vertrouwelijke basis; persoonlijke informatie wordt nooit met derden uitgewisseld. De wensen en de doelen van de klant zijn het uitgangspunt van de begeleiding.

Wat doet een mental coach?

Ik bied mentale begeleiding aan jongeren, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen in hun sport. Plezier hebben in de sport die je beoefent is het uitgangspunt van de begeleiding. Vanuit deze basis wordt er gewerkt aan mentale vaardigheden die jou nu en in de toekomst van pas komen. Verder kunnen persoonlijke en sport specifieke  problemen worden aangepakt. Voorbeelden van problemen die zich kunnen voordoen zijn: gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, stress door druk vanuit de directe omgeving, motivatieproblemen, conflicten met de trainer, omgaan met blessures van je paard of van jezelf.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mentale training prestaties verbetert. Een mental coach heeft een bijzondere plek in het leven van de sporter. Daar waar trainers vaak allen prestaties naleven, is de mental coach puur gericht op de individuele sporter. De mental coach begeleidt sporters in het systematisch aanleren en verbeteren van mentale vaardigheden en kwaliteiten die nodig zijn om op een hoog niveau te presteren.

 

In samenwerking met

footer-01